Archief

Rietgors

Rietgors

Rietgors

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Goudhaan

Goudhaan

Goudhaan

Ekster

Ekster

Ekster

Grote zaagbek

Grote zaagbek

Grote zaagbek

Krakeend

Krakeend

Krakeend

Gekraagde roodstaart

Gekraagde roodstaart

Gekraagde roodstaart

Tapuit

Tapuit

Tapuit

Dwergarend

Dwergarend

Dwergarend

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Slider

Hier staan de oude publicaties.  In de linker kolom zijn ze allemaal chronologisch gesorteerd op datum. Verder zijn ze per jaar te selecteren.

Terug naar de hoofdpagina                                       Recente foto’s

  • Iedereen
  • 2015
  • 2016
  • 2017
  • 2018
  • 2019

Terschelling

Terschelling

Piaam

Op zaterdag 27 juli ben ik vroeg naar Piaam gegaan, maar mede door de harde wind was er weinig te beleven.

Piaam

De Auken

Vandaag, zaterdag 27 juli, was heet en winderig. Bij Piaam en Molkwerum heb ik weinig spectaculairs gezien maar bij de Auken kon ik mijn eerste otter fotograferen. Hij was weliswaar ver weg, maar toch.

Zaterdag 13 juli zou regenachtig worden maar daar heb ik weinig van meegekregen. Er was weliswaar geen zon maar de omstandigheden waren redelijk goed.

De Auken

Duursche waarden

Zondag 21 juli was mooi weer en ondanks alle rust op het water kon ik toch weer enkele plaatjes schieten.

Zaterdag 6 juli ben ik tussen de regenbuien door weer even gaan kijken op “mijn stekkie” maar het was erg rustig. Alleen een visdiefje liet zich fotograferen.

 

Maandag 22 april, tweede Paasdag, was een prachtige dag die ik gebruikte voor het project “slechtvalk”. Hoewel ik niet het plaatje schoot wat ik voor ogen had werd de slechtvalk gelukkig wel gezien.

Op zaterdag 2 en 9 maart ben ik sinds lange tijd weer gaan fotograferen. Omdat mijn rug nog niet goed was, heb ik de “lichte apparatuur” meegenomen. Dus geen grote telelens dit keer.

Duursche waarden

Lauwersmeer

Tijdens een hete zomerdag ben ik verkoeling gaan zoeken bij het Lauwersmeer. Maar daar werd het uiteindelijk ook 34 graden.

Het gebruikelijke rondje begon ‘s morgensvroeg bij het Jaap Deens gat

Later bezocht ik de Ezumakeeg. De hut stond aan de zuidkant droog zodat ik naar de kijkheuvel in het noorden trok waar meer te zien was.

Lauwersmeer

Extremadura

Dit jaar hebben we twee schitterende, warme weken gehad. We hebben genoten van de omgeving waarbij we een aantal nieuwe vogels konden bewonderen, waaronder de rode rotslijster, de ortolaan en de westelijke blonde tapuit.

Extremadura

Exloo

Zaterdag 13 april was afwisselend sneeuw, regen en zon terwijl zondag 14 april koud maar overwegend zonnig was.

Zondag 7 april heb ik wederom het gebied bezocht en kon ik dezelfde vogels weer fotograferen. Ik ben erg onder de indruk van het uitstekend volgen en scherp houden van het onderwerp met de nieuwe Sony.

Zondag 31 maart kon ik mijn nieuwe apparatuur uitproberen. De Bruine kiekendief bleek net weer terug te zijn gekomen uit Afrika en was een gewillig proefobject.

Exloo

Warnsveld

Zaterdag 15 december leek een zonnige dag te worden, maar dat viel tegen. Toch waren de omstandigheden goed genoeg om de waterspreeuw, die er gelukkig weer was, goed te fotograferen.

Warnsveld

Duursche waarden

Vrijdag 12 okt. had ik een “onverwachte” vrije dag en kon weer naar mijn favoriete plekje waar een ongekende show werd weggegeven door een visarend die bijna 3 uur voor de hut bleef zitten en zich tegoed deed aan een grote baars.

 

Op zondag 7 okt. was het weer erg mooi weer maar de vogels lieten zich minder zien dan gewenst. Dus om de tijd te verdrijven heb ik me ook maar met andere dieren bezig gehouden.

En op het eind ben ik nog even bij Liederholthuis langs gegaan om deze torenvalkjes te zien.

Zaterdag 29 sept. heeft de vogelwerkgroep van de vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek een excursie georganiseerd door de Duursche Waarden. We hadden schitterend weer en hebben ongeveer 40 verschillende soorten kunnen spotten. Hieronder zijn een aantal weergegeven.

Duursche waarden

Liederholthuis

Zaterdag 22 dec was een donkere, koude dag. Misschien dat de torenvalk daarom zo rustig bleef zitten

Woensdag 12 oktober was bij Liederholthuis in de verte een blauwe kiekendief te zien. Toch maar een poging gewaagd. De torenvalkjes en buizerd waren dichterbij.

Liederholthuis

Harderbroek

Harderbroek

Diependal

Een andere dag dan gepland, maar daarom niet minder leuk. Het gaf mij de gelegenheid mijn nieuwe lichtgewicht apparatuur (de Sony A7iii) te testen, met een aantal van de onderstaande foto’s (buizerd, tjiftjaf en spreeuwen) als resultaat.

Diependal

de Auken

Zaterdag 14 juli was een schitterende dag om naar de Auken te gaan. En hoewel er niet veel verschillende soorten te zien waren kon ik toch weer enkele andere platen dan voorheen maken.

de Auken

Ezumakeech

Zaterdag 23 juni was winderig en het water stond laag. De vogels waren ver weg, daarom is er flink gecropt.

Ezumakeech

De Weerribben

Zaterdag 16 juni heb ik eerst een bezoekje gebracht aan de weerribben, maar mijn favoriete plekje was bezet door een kudde schapen. Daarom heb ik de toren maar bezocht met als uitkijk een veel zuidelijker gebied met de wand voor oeverzwaluwen.

De Weerribben

Piaam

Zaterdag 16 juni ben ik eerst naar de Weerribben geweest, maar ik kon niet op mijn favoriete plekje staan. Daarom ben ik  doorgereden naar het noorden en heb ik weer eens een bezoekje gebracht aan Piaam.

Piaam

De Wieden

Op zaterdag 9 juni  ben ik mijn geluk wezen beproeven bij de wieden: eerst bezocht ik de Weerribben op zoek naar de geoorde fuut.  Verder werd ik bezig gehouden door de zwarte sterns die fraai hun vis-kunsten vertoonden. Het is een hele kunst deze zeer wendbare vogels te volgen. Vervolgens ben ik op de terugweg nog even bij de Auken langs gegaan waar vooral de reigers prominent aanwezig waren.

 

De Wieden

Exloo

Zaterdag 26 mei was erg warm, maar het weerhield de kiekendieven niet om een mooie show weg te geven.

Vandaag, zaterdag 12 mei, ben ik vroeg opgestaan en heb van een prachtige ochtend genoten.

De eerste mooie dag in de lente dat ik vrij was, was zaterdag 31 maart die meteen benut werd mijn favoriete plek te bezoeken

Naar de carrousel

Exloo

Extremadura

We zijn dit jaar naar het noordelijk deel van de Extremadura gegaan, ten westen/zuiden van het Gredos gebergte. De winter was nog nauwelijks verdwenen en aanvankelijk waren de bomen kaal en lag er een dik pak sneeuw op het gebergte. Gevolg: weinig vogels. De tweede week werd het warm, kwamen de blaadjes en daarmee de vogels. Mijn eerst waargenomen aasgieren kwamen direct om te paren, wat ze later nog eens over deden: de lente kondigde zich aan!

Extremadura

Duursche Waarden

Tweede Paasdag, 2 april, was het weer beter dan voorspeld maar er waren helaas weinig spannende zaken te zien. De nonnetjes, grote zaagbekken, buizerd en kuifeenden waren op (te) grote afstand voor een mooie foto.

Woensdag 14 februari lag er nog veel ijs voor de hut, daarom waren de vele kuifeenden, nonnetjes, zaagbekken, wilde eenden en pijlstaarten ver weg. Alleen dit paar nonnetjes kwamen even buurten.

Duursche Waarden

Duursche Waarden

Maandag 20 november was het grauw en regenachtig weer. Toch er op uit getrokken en niet ontevreden thuis gekomen.

Zondag 2 juli zou het weer ‘s middags beter worden, dus heb ik mijn geluk weer eens beproefd op de vertrouwde stek. De twee zeearenden kwamen langs, geëscorteerd door een visdief  en gingen er eens voor zitten, maar vlogen na 1,5 uur helaas de verkeerde kant op: van ons weg.

Zaterdag 1 april ben ik om half zes opgestaan om naar Piaam te gaan en daar heb ik blauwborsten gefotografeerd. Vervolgens ben ik op te terugweg even langs mijn vertrouwde plekje gereden om te zien  of er nog wat te beleven viel, maar het was erg rustig.

Hoewel het een donkere dag was en er weinig verschillende soorten te zien waren heb ik me 11 maart aardig kunnen vermaken met balsende futen en vechtende meerkoeten.

Duursche Waarden

Exloo

Zondag 3 september heb ik even kunnen genieten van een zonnige middag en mijn geluk kon niet op toen eerst 6 fazanten langs kwamen en vervolgens de waterral zich van dichtbij liet zien.

Hoewel zaterdag 19 augustus regenachtig (buien afgewisseld met zon) was, heb ik toch een mooie serie kunnen maken. Door geduldig 4 uur op één plek te wachten tot de buizerd, die achter in het veld zat, naar me toe kwam. Nu is de vraag: pakte hij nu een muis? Helaas niet (voor de buizerd), de muis was hem te snel af.