Even voorstellen

Ik ben Henk-Jan Bezemer, geboren in Friesland en uiteindelijk gesetteld in het mooie Ommen. Gehuwd, vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen.
Mijn interesse in de fotografie is begonnen in de donkere kamer van mijn vader, die op mijn slaapkamer stond. Daar heb ik heel wat foto’s helpen ontwikkelen.

foto gemaakt door Jan van der Linden ©

Nieuwsgierig als ik ben heb ik mij behoorlijk verdiept in de theorie van de fotografie.

Groene vleesvlieg (Lucilia sericata)

Maar het toepassen op het juiste moment is een kwestie van veel doen. Mijn werk als huisarts brengt met zich mee, dat ik naar mijn zin veel te weinig tijd heb om er op uit te trekken om te fotograferen. Dit resulteert dat ik na alle jaren nog steeds lerend ben om op het goede moment het knopje in te drukken. Want natuurfotografie is anticiperen en heel veel doen. En door veel in de natuur te verblijven zie je steeds meer en leer je veel meer. Voor mij is het nog steeds vooral: genieten. Ik ben breed georiënteerd en geïnteresseerd maar vanuit algemene onderwerpen zoals macrofotografie, landschap en architectuur ben ik mij uiteindelijk gaan specialiseren in het fotograferen van vogels en daardoor ook steeds verder geïnteresseerd geraakt in de natuur. Mijn uitgangspunt is, net als in mijn vak: no nocere (niet schaden). Nooit verstoren, ik ga niet voor het plaatje maar uit respect voor de natuur. Je kunt hierover meer lezen bij de gedragscode die ik onderschrijf.
Ik begon in de vogelfotografie met het registreren en vastleggen van mooie vogels. Nu zie ik steeds meer uitdagingen als vogels in vlucht, het vastleggen van gedrag en vogels in hun habitat.

Velduil (Asio flammeus)

Het determineren blijf ik een uitdaging vinden waarbij ik bij tijd en wijle de plank flink mis sla. Maar: al doende leert men (en mijn fotovriend Jan van der Linden helpt me hiermee).  De hoofdzaak is, dat fotograferen mij veel plezier geeft. Het verblijven in de natuur is soms een uitdaging maar geeft altijd die voldoening die nodig is om de batterij weer op te laden.
Ik hoop dit nog vele jaren in goede gezondheid te mogen blijven doen.