Apparatuur

De huidige foto apparatuur die ik gebruik is van Sony.
In de loop van de jaren is er nogal eens gewisseld van body om uiteenlopende redenen. Zo ben ik begonnen met de digitale Minolta 7000, vervolgens ben ik overgestapt op Canon met uiteindelijk de Canon  1DX Mk II als ideale natuur- en allround foto camera. Van deze camera heb ik lang plezier gehad tot ik een hernia kreeg en het gewicht een probleem werd. Dat was net in een periode dat de systeemcamera in opkomst kwam en de Sony A9 de ideale opvolger bleek. Eigenlijk ben ik terug op Minolta, alleen heet die nu anders.
De objectieven die ik hierbij gebruik zijn: een 400 mm 2.8 tele, de veelzijdige 100-400 mm zoom, een allround 24-105 mm en de 12-24 mm groothoek. Daarbij komen een 1.4 en 2.0 extender zodat een bereik van 12 mm tot 800 mm is te realiseren.
Voor stabiliteit gebruik ik een Gitzo 3-poot statief met een schommelkop voor de telelens. Een monopod van hetzelfde merk met zwenkhoofd  heb ik voor flexibiliteit. Een rijstzak en deurstatief zijn er om op de grond of vanuit een (auto)raam een goede stevige ondergrond te creëren.

Maar: het is niet alleen de apparatuur. “The single most  important component of a camera is the twelve inches behind it”  volgens de beroemde landschapsfotograaf Ansel Adams. Hoewel ik daarbij meteen de aantekening maak, dat de kwaliteit van de apparatuur wel helpt.

Terug naar de hoofdpagina

In de eerste vier maanden van 2020 mag ik een expositie in het natuurcentrum de Koppel te Hardenberg verzorgen.

Dit zijn de foto`s
X