Uitleg site

Hieronder volgt een uitleg hoe de site is opgebouwd.

Op de hoofdpagina staat in het middenblok het welkomswoord met onderin de carrousel met de nieuwste publicaties.

Boven in het scherm is een drop-down menu met categorieën : (soorten) vogels, locaties (binnen- en buitenland) en diverse onderwerpen. Door op een categorie te klikken krijgt u een scherm met het totaal overzicht van alle groepen. Bij de locaties staan de beste foto’s van dat gebied die ik in de loop van de tijd gemaakt heb. Die kunnen later weer vervangen worden door mooiere foto’s. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een kijkhut, daarbij zit of sta je in een open hut waarbij de vogels meestal verder weg blijven en een vogelhut, waarbij je meestal achter glas zit en de vogels zeer dichtbij kunnen komen. Die worden dan gelokt met voer.

Bij het overzicht van een locatie ziet u alle foto’s uit dat gebied. Door op een foto te klikken wordt die op een groter formaat getoond. Door op het icoontje in de rechter bovenhoek te klikken     wordt de foto opnieuw vergroot.
U kunt dan met de cursortoetsen heen en weer navigeren. Of u klikt op de pijltjes aan de zijkanten van de plaatjes. Door op het kruisje rechts onderin    te drukken  krijgt u weer het overzicht.
Als u een selectie van de foto’s in een carrousel wilt zien klikt u onderaan op “naar de carrousel”. Dan krijgt u de carrousel van deze serie te zien. U kunt dan weer terug naar de collage gaan door op “naar de foto’s ” te klikken.

Op de hoofdpagina staan in het rechter zij-menu de categorieën die ook in het drop-down menu staan waarbij geselecteerde foto’s in een carrousel ronddraaien.
Als u een categorie hebt gekozen kunt u door de muis boven een foto te plaatsen de carrousel laten stoppen door op het icoontje midden onder op de foto te klikken    . Dan verschijnt er een driehoekje.       Door hier nogmaals op te klikken gaat de carrousel weer draaien.
Als u op een foto klikt dan komt die afbeelding naar voren. U kunt verder en terug navigeren met de muis of het toetsenbord. Door op het kruisje rechts boven te klikken wordt de foto weer kleiner. U kunt een bepaalde foto selecteren via de pictogrammen onder de carrousel. Een carrousel kan scherm vullend getoond worden door op het icoontje rechtsboven te klikken   . Dat geeft de foto’s op de mooiste manier weer waarbij ze in een rustig tempo voorbij komen.
Wilt u maar één carrousel zien dan klikt u op de naam van de locatie. Door op de rubriek of locaties in de regel hieronder te klikken krijgt u weer het overzicht met alle rubrieken of locaties.
Vanuit de carrousel kunt u ook alle foto’s van die categorie zien door op “naar de foto’s” te klikken. Dan ziet u de foto’s net als via het drop-down menu.

De meest recente en oudere publicaties zijn te vinden onder archiefHier staan in chronologische volgorde de series van een dag waarvan de mooiste foto’s weer geplaatst worden bij de locaties.
Bij de rubriek gelezen en gezien staat het laatste nieuws, artikelen welke ik van toepassing vind en verwijzingen naar sites van Nederlandse en Belgische fotovrienden welke ik zelf de moeite waard vind.
De reacties die inmiddels gegeven zijn kunt u hier terug lezen in chronologische volgorde met een verwijzing naar waar ze geplaatst zijn.

Met de zoek-optie kunt u een naar een bepaalde vogel op deze site zoeken. Als er een match is met (een deel van) de beschrijving dan worden de foto’s van deze de vogel getoond in een kader. Is er geen match dan kunt u een andere omschrijving proberen. (bv “meeuw” geeft geen resultaat, “mantelmeeuw” wel). Lukt het op deze manier nog niet dan heb ik de gezochte vogel (nog) niet.

 

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk wijst het meeste zich vanzelf.

Terug naar de hoofdpagina

In de eerste vier maanden van 2020 mag ik een expositie in het natuurcentrum de Koppel te Hardenberg verzorgen.

Dit zijn de foto`s
X