Roemenië

In Roemenië stroomt de Donau in de Zwarte Zee.  In deze delta ligt het natuurpark  Ultima Frontiera waar wij (een groep van acht Nederlanders en zes Belgen) een week hebben doorgebracht. We hebben in totaal 75 vogelsoorten kunnen zien. Er waren twee mogelijkheden, van zonsopkomst tot de middag en van het eind van de middag tot zonsondergang, om te fotograferen. Dat hebben we  in vogelhutten gedaan of met excursies per auto of boot. Behalve vogels hebben we genoten van de prachtige natuur, de delta en zonsondergang.

Dag 1

’s Morgens de scharrelaarshut en ’s middags de pelikanen hut

Dag 2

‘s Morgens de zeearendhut met jakhalzen (die we niet gezien hebben) en ‘s middags de hoppenhut (eigenlijk de bijeneterhut, maar die lieten zich niet zien)

Dag 3

’s Morgens een hut met diverse mogelijkheden en ’s middags de excursie naar een steppe waar de vorkstaartplevier te zien was om af te sluiten met een zonsondergang boven de delta

Dag 4

’s Morgens een boottocht door de delta en ’s middags de spechten hut en een tochtje door het natuurgebied met een elektrisch karretje

Dag 5.

’s Morgens opnieuw de zeearend hut en weer geen jakhals gezien.
’s Middags de hut voor de dwergaalscholver

Dag 6.

’s Morgens de steenuil hut en ’s middags met de boot eerst naar de Zwarte Zee voor de vele sterns en meeuwen om later terug te keren naar Tulcea, vanwaar we met de auto terug gebracht zijn naar Boekarest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Positieve reacties sterken me zo door te gaan terwijl negatieve reacties me uitdagen de site te verbeteren.

Je gegevens worden opgeslagen en bewaard om eventueel een antwoord te kunnen geven. Voor meer informatie kijk bij privacy reglement.
Je e-mail adres wordt opgeslagen en bewaard om eventueel een antwoord te kunnen geven.